Ibizabusinesstips

Bedrijfsadvies en coaching

Bedrijfs- en fiscaal advies

Wil jij je persoonlijk goed voorbereiden op jouw onderneming op Ibiza? Of tips en/of adveis over hoe je succesvol zaken kunt doen op Ibiza? We heblpen je graag daarbij.

We helpen je eventueel met je ondernemersplan, je financiële onderbouwing en je voorbereidingen voor vestiging. Ook kunnen we je helpen met andere juridische aspecten zoals; rechtsvorm, belastingen, (samenwerkings-) contracten, etc.

businesscoaching & mediation

Veel ondernemers werken samen met anderen, zowel in als buiten het bedrijf. Dagelijks neem je vele beslissingen die kunnen niet bij iedereen goed overkomen, of begrepen worden. Soms leidt het tot een irritatie of zelfs een conflict. Dat is niet positief voor je bedrijf en je resultaten. Daarom is het goed om je conflicten en irritaties goed uit te spreken. Dat is niet altijd makkelijk. Schakel een mediator in!

Workshops & events

Regelmatig worden er workshops en andere events om jou als ondernemer te helpen op bepaalde thema’s. De workshops en events zijn altijd interactief met als doel dat jij als ondernemer er iets van opsteekt én dat je kunt toepassen in jouw onderneming.

Ibizabusinesstips organiseert ondernemersspreekuren, workshops, netwerkevents en speciale coachdagen/weken voor ondernemers.

vraag

Hoe kun je het beste zakendoen met andere spanjaarden op Ibiza?

antwoord

Wees voorzichtig met je taal. Spreek formeler dan je gewend bent en wees voorzichtig met directe vragen. Een directe vraag is al snel persoonlijk en dat kan bedreigend zijn.

tip

Praat tijdens het eten niet over zaken, wacht daarmee tot de koffie; geniet van het eten. Religie, politiek en persoonlijke zaken worden nooit besproken.

vraag

Hoe stellig mag je zijn in je onderhandelingen?

antwoord

Als jij zegt dat je iets absoluut niet wilt, dan stopt de onderhandeling per direct.
Pas daarmee op!