IBIZA abogados & asesores

Aankoopbegeleiding wonen, belastingen, en overige particuliere zaken

Belasting advies

Als je in Spanje woont of je hebt een Spaans huis dan krijg je vroeg of laat met de belastingdienst van Spanje te maken. Wij verzorgen de aangifte voor je; nemen eventueel contact op met de Nederlandse belastingdienst, etc.  

Wij verzorgen eventueel de Spaanse aangiften of de Nederlandse aangiften (ook emigratie M biljet) 

Woning kopen?

Bijna alles wat we doen wordt beheerst door juridische afspraken. Vaak gaat het op Ibiza over aan- en verkoop van onroerend goed of het (ver-)huren van woningen.

We onderzoeken voor je of de aankoop van je dromen voldoet aan alle juridische eisen. Dat doen wij samen met Roig & Ruiz Abogados te Eivissa (http://www.roigruiz-abogados.com/). Zeker bij de aankoop van een huis op IBiza is het verstandig om alle papieren te laten checken. We checken de registers, het catastro, beoordelen contracten om voor jou zorgeloos het huis te kunnen kopen. Dat leggen we vast in een rapport. (klik hier voor het voorbeeld.) Informeer bij ons naar de mogelijkheden en tarieven.

Lees verder.

NIE? overige zaken

Als je naar IBiza gaat en je wilt een huis gaan huren of kopen of je wilt er gaan werken, dan heb je een NIE nodig (nummer voor buitenlanders). Misschien wil je wel resident worden.

Heb je behoefte aan algemeen financieel advies?

Voor deze bovenstaande zaken ben je bij ons aan het juiste adres.

vraag

Is het Catastro hetzelfde als het Kadaster in Nederland?

antwoord

Nee, het Catastro is er voor het registreren van de waarde van een onroerend goed en niet voor het eigendom. Daar dient het Registro de la propiedad voor. 

tip

Bij aankoop van een huis moet je het Registro en het Catastro laten checken. Maar ook een check op vergunningen, bestemmingsplannen, legaliteit, Certificado de no-infracción, de Cedula de habitabilidad, etc. En uiteraard het contract (compraventa of contrato de arras). 💡Betaal NOOIT een bedrag zonder een contract aan wie dan ook.

vraag

Mag je een B&B beginnen op IBiza? Ik zie er namelijk zo veel.

antwoord

Nee! Het is niet toegestaan om op Ibiza een B&B te beginnen. Er staan boetes op tot €40.000,-. Waarom zijn er dan toch op IBiza? Die zijn volstrekt illegaal.